Blog
Page: 0 1 2 3 4 5 6 ... 10 ... 15 ... 20 ... 25 ... 30 ... 35 ... 40 ... 45 ... 50 ... 55 ... 60 ... 65 ... 70 ... 75 ... 80 ... 85 ... 90 ... 95 ... 100 ... 105
In the context of a mail window, Ctrl+F should be...
Date: 21/6/2018
Tags: scribe ui
  • "Find" - as in the same shortcut as most text editors.
  • "Forward" - as in the same shortcut as Outlook and Gmail. And if so how does the user "Find" stuff...
Currently the shortcuts in the mail window of Scribe are:
  • Ctrl+Enter - Send the message
  • Ctrl+Up - Previous message
  • Ctrl+Down - Next message
  • Ctrl+P - Print the message
  • Ctrl+R - Reply to the message
  • Ctrl+W - Forward the message (although I've just changed the dev build to 'Close Window')
  • Ctrl+S - Save the message
  • Ctrl+T - Select the text editor
  • Ctrl+H - Select the HTML editor
Obviously on the mac platform the modifier is instead of Ctrl.
(1) Comment | Add Comment

Release RSS Feed
Date: 15/5/2018
Tags: website
I've cleaned up the Release RSS Feed to contain just the relevant changes and versioning info. Should be pretty readable now, without all that history. One day I hope to allow filtering of the results in the feed for people that don't want to know about all the releases I make.
(2) Comments | Add Comment

Intel GPU brokeness
Date: 15/5/2018
I had noticed recently that the colour depth on one of my monitors had dropped to 6bit. I was getting ugly colour banding on gradients. The other monitor (same hardware: Dell U2515H) was fine. Was it Windows 10? Or the GPU? After much Googling I discovered it was being experienced by others as well, all using Intel GPUs:

Intel HD630 New HDR driver problem on primary monitor

After finding that thread I came to a fix that works for me: Turn off DisplayPort v1.2 support in the monitor's setup menu. Full 8bit support is back. I don't need the daisy chaining functionality so that works for me. The machine in question has an Intel Iris 580 GPU. It's definitely a driver bug rather than a hardware bug. As earlier drivers seem to work ok on DP v1.2.
(0) Comments | Add Comment

Forums Re-style
Date: 7/5/2018
Tags: website
I've just finished a fairly major re-style of the forums just now. I hope you like it! Functionally it's still fairly much the same but it's much more modern looking. I tool a little inspiration from the Whirlpool Forums which have a nice design. But kinda blended in my own thing.

I've also added new forums for the different apps that I recently launched. And removed some old cruft as well.

The old forums are still there but I'll removed them once the new version has been tested a little more.
(3) Comments | Add Comment

Cmake stupidity...
Date: 1/12/2017
Tags: cmake
So given this snippit:
add_dependencies(my_target jansson)
I get this error:
The dependency target "jansson" of target "my_target" does not exist.
Ok so I did 'add_directory' that, so what if I did this:
add_library(jansson)
add_dependencies(my_target jansson)
Now I get:
add_library cannot create imported target "jansson" because another target with the same name already exists.
Really? It just errored out because it didn't exist? You can't have it both ways Cmake!!!

Cmake: you get what you paid for!
(1) Comment | Add Comment

UDP and Ubuntu 14/Windows incompatibility
Date: 14/9/2017
Tags: linux ubuntu networking
For the last few weeks I've been mucking around in the background with an application I've called "ClipShare" that basically sits on the network and allows you to copy and paste between different machines. It supports text, images and files at the moment. I'm sure such a thing already exists but I like how it auto-detects all the machines running it on the network via UDP broadcast and supports Windows, Mac and Linux. It's far from production ready, it still crashes a bit and hangs up during file transfers sometimes. But over time I'm sure I'll iron that out.

Things like Samba, VNC and VM's (Vmware/Virtualbox) tend to have support for things like clipboard and file sharing. But in my experience they break very easily and it's 50/50 if they'll work or not. Hence having an alternative for getting the data across.

In testing I had a Ubuntu 14 VM running on a Windows host and for the life of me couldn't get the UDP packets to go from Ubuntu to Windows. I could see the packets arriving in Windows land via Wireshark but the recvfrom wouldn't get the packet. The packet wasn't large, just 40 bytes or so. In researching the issue I found that IP packets have a checksum, so I figured out how to get Wireshark to test the checksum. It confirmed the checksum was good. I could see using 'netstat -s' that there was an increasing count of 'Received Packets Discarded'. So Windows for reasons unknown was discarding the UDP traffic from Ubuntu. I tried turning off the Windows Firewall. No difference.

So then I decided to spin up my Ubuntu 16 VM and test the exact same code there. And sure enough it's working fine. So in conclusion I believe that at the OS level, Ubuntu 14 has some busted networking code. I can't tell what's wrong. Maybe it's a Windows thing. But it's basically meant I'm moving to Ubuntu 16 for all my Linux dev stuff. The main reason I had a Ubuntu 14 environment was that I had a working Raspberry Pi cross compiler install and I hate messing with a working env just for the sake of upgrading. However that broke recently anyway so it seems that the last reason for keeping 14 just disappeared.

Fun times.
(1) Comment | Add Comment